• 01
  • 02
  • javascript image slider
  • 04
1 2 3 4
css slideshow by WOWSlider.com v8.8

     zl

     În data de 15 februarie 2022, cu ocazia Zilei Dedicate Lecturii, în intervalul orar 1100 – 1200,  s-a desfășurat o activitate culturală dedicată acestei zile. Activitatea a avut loc în CDI în incinta clădirii liceului cu elevii claselor a XI-a F și a XII-a F, împreună cu domnul director Ioan Boian și cu doamna psiholog Iulia Bărdaș.

     În primele 15 minute, elevii au avut ocazia să aleagă o carte din biblioteca școlii și să citească în gând sau cu voce tare un pasaj din cartea aleasă.

     Activitatea a avut ca principal obiectiv atragerea tinerilor spre lectură, prin prezentarea beneficiilor majore precum și a impactului lecturii asupra vieții oamenilor în general și asupra vieților lor în special.

    Invitatul special la acest eveniment a fost onorabilul scriitor Nicolae Suciu, locuitor al orașului Dumbrăveni, fost absolvent al Liceului Teoretic Dumbrăveni, profesor de limba și literatura română în cadrul  Liceului Timotei Cipariu Dumbrăveni până în anul 2017, președintele Despărțământului ASTRA ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni și redactor-șef al revistei acestuia, Dumbrăveniul Cultural.

    Distinsul scriitor a vorbit în fața elevilor despre importanța vitală a lecturii în desăvârșirea lor ca și oameni. I-a îndemnat pe aceștia să se apropie de literatură într-o perioadă în care tehnologia a monopolizat realitatea. I-a îndemnat de asemenea să scrie, să se exprime pe sine prin intermediul condeiului.

                 Prof. limba engleză Andreea Leva

 

  • 15 Februarie - ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII
wow slider by WOWSlider.com v9.0

« Activități extrașcolare învățământ liceal »